Lliga catalana 2015

CRÒNICA FINAL DEL TORNEIG

El Primer equip del club manté la primera categoria provincial.

Del 18 de gener al 22 de març s’ha disputat la lliga catalana d’escacs, a la qual el C.E.Espluga hi ha participat amb dos equips: un a la primera categoria provincial i un altre a la 3a categoria provincial.
La llista de jugadors presentada per l’entitat aquest any constava de 31 llicències en total, i finalment han pres part en el torneig 22 jugadors (cada jornada s’han d’alinear 8 jugadors a primera categoria i 4 jugadors a tercera).

1a categoria provincial

S’han jugat un total de 9 rondes (1 de les quals ha estat de descans ja que el grup era de 9 equips perquè hi havia una vacant) i els resultats han estat emocionants fins l’última jornada, ja que l’últim equip baixava de categoria i hi havia 4 equips disputant-se la permanència, entre ells el nostre.
Després d’una temporada de força patiment a causa de les baixes de jugadors titulars en diverses jornades, i havent hagut d’alinear fins i tots nens i nenes a l’equip en algunes ocasions, s’ha pogut salvar la categoria gràcies a la bona part final del torneig, havent aconseguit un total de 4 punts (2 victòries contra el Peó Vuit “B”i el Calafell, 2 empats contra l’Hospitalet de l’Infant i La Selva del Camp, més el punt de la jornada de descans, el qual també tenen tots els altres equips).

Classificació final:

1.    Amposta (7 p.)
2.    L’Hospitalet de l’Infant (6 p.)
3.    Flix (5,5 p.)
4.    La Selva del Camp (5,5 p.)
5.    Calafell (5 p.)
6.    Peó Vuit “B” (4,5 punts)
7.    L’Ampolla (4 p.)
8.    L’Espluga de Francolí (4 p.)
9.    Masdenverge “B” (3,5 p.)

CLASSIFICACIÓ FINAL 1a provincial TGN 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3a categoria provincial

A la tercera categoria,  hi ha 3 grups en tota la província, els quals són per proximitat geogràfica, i en aquest cas el nostre era de 4 equips i es va disputar una lligueta de 3 rondes a doble volta.
Aquest equip ha estat format íntegrament per jugadors molt joves, i l’objectiu de fer-lo és aconseguir que aquests agafin experiència jugant partides a un ritme de joc lent, la qual cosa sempre és bona per augmentar el nivell de joc en general.

Classificació final:

1.    Tarragona “D”
2.    Sta. Coloma de Queralt “B”
3.    Valls “D”
4.    Espluga de Francolí “B”

22 de març (RONDA 9)

 • La Selva del Camp  4 – 4  Espluga «A»

Amb aquest empat, l’equip ha aconseguit la permanència a la categoria ja que un dels equips que anava classificat darrere nostre ha perdut. Així doncs, seguirem un any més a la primera categoria provincial.

15 de març (RONDA 8)

 • Espluga «A»  4,5 – 3,5  Calafell

Aquesta victòria dóna opcions a l’equip espluguí de mantenir la categoria. Si l’última jornada guanya a la Selva del Camp se salvarà, si empata o perd dependrà dels resultats d’altres equips.

8 de març (RONDA 7)

 • Espluga «A» – descansa

1 de març (RONDA 6)

 • L’Ampolla   5,5 – 2,5  Espluga «A»
 • Valls «D»     2- 2  Espluga «B»

22 de febrer (RONDA 5)

2015-02-21-anàlisi-partides
 • Espluga «A»   6 – 2  Peó Vuit «B»
 • Espluga «B»   1 – 3   Tarragona «D»

Després de 4 jornades de lliga, per fi la victòria ha arribat al nostre primer equip. La majoria de partides han començat amb bon peu per als espluguins, els quals han acabat puntuant. Han guanyat les seves partides J.M. Guasch, Eduard Baldrich, Abdon Vallverdú, Marta Amigó i Àlex Manole, mentre que Miquel Trullols i Joan Amigó han aconseguit taules.

Al segon equip, els nostres joves no han tingut ocasió de guanyar i han perdut 1-3 contra el Tarragona «D». La victòria l’ha aconseguit Eduard Trullols.
Diumenge vinent, l’equip «A» es desplaçarà a l’Ampolla i l’equip «B» a Valls per disputar la ronda 6 de la lliga catalana.

8 de febrer (RONDA 3)

 • Espluga «A»   3 – 5  Flix
 • Espluga «B»   2 – 2  Valls «D»
  web-lliga-2015-8-feb-1

Aquesta jornada de lliga s’ha tornat a escapar la vitòria als nostres equips. Amb la baixa de Joan Delgado d’última hora a causa de la grip, hem hagut de pujar tots un tauler per cobrir la baixa a l’equip A, deixant una vacant a l’últim tauler de l’equip B.

El Flix ens ha visitat amb un jugador menys, per la qual cosa Anna Alhama ha guanyat per incompareixença. Tot i així, el fort equip del Flix ha sabut aprofitar els errors que han comès els espluguins i ha acabat sumant 5 punts.  Gerard Moreno ha guanyat per la part dels espluguins, anant a l’atac des d’un primer moment, mentre que Trullols i Guasch han fet taules. La resta de l’equip el formaven Joan Amigó, Eduard Baldrich, Adbon Vallverdú i Marta Amigó.

A l’equip B, Àlex Manole i Maria Ibarz han guanyat les seves partides, força llargues. Eduard Trullols també ha jugat molta estona, però no ha aconseguit puntuar.

1 de febrer (RONDA 2)

 • Masdenverge “B”   5 – 3   Espluga “A”
 • Tarragona «B»   4 – 0   Espluga “B”
WEB-masdenverge-ESF-equip

En aquesta segona jornada de lliga els nostres equips no han pogut aconseguir sumar cap punt. El primer equip ha perdut 5-3 contra el Masdenverge «B». Ha estat un matx amb molta gent jove i molt disputat, on cridava l’atenció la presència de 5 noies entre els 16 jugadors dels 2 equips.

Molt bona partida de la jugadora de l’equip local Cristina Garcia, la qual ha aconseguit taules amb J.M. Guasch al primer tauler. Per la part espluguina, el primer a guanyar ha estat Eduard Baldrich, seguit d’Anna Alhama, mentre que Marta Amigó i J.M. Guasch han fet taules.

L’equip «B» s’ha desplaçat a Tarragona amb 3 jugadors a causa d’una baixa d’última hora. Els espluguins no han pogut puntuar i el marcador ha quedat 4-0.
Ara cal seguir lliutant a les següents rondes.

 

25 de gener (RONDA 1)

 • Espluga “A”   1 – 7   Amposta “A”
 • Espluga “B”   0 – 4   Sta. Coloma “B”

Avui hem disputat una nova jornada de la lliga catalana, coincidint amb la fira del nostre poble. Els resultats no han estat favorables als equips espluguins, però hem passat una bona estona.
En una jornada de lliga tan complicada per a nosaltres per trobar jugadors, gràcies a tots els qui heu vingut a jugar!!!

 

18 de gener (RONDA 4 – avançada en motiu de Carnaval)

 • Hospitalet de l’Infant   4 – 4   Espluga “A”
 • Sta. Coloma “B”   4 – 0    Eslpuga “B”

El diumenge 18 de gener va començar la lliga catalana d’escacs. A primera provincial, l’Espluga «A» va aconseguir empatar 4-4 contra l’Hospitalet de l’Infant, amb victòries de Guasch, Delgado, M. Trullols i la sub-12 Maria Ibarz, amb mig equip format per sub-12s.
A la tercera categoria, l’Espluga «B» perdia 4-0 amb el Sta. Coloma de Queralt. Un equip espluguí molt jove no va poder guanyar l’experimentat equip colomí, tot i que, pel que ens han dit, van aguantar força.

sta coloma ESF 2 lliga 2015
sta coloma ESF 1 lliga 2015

   

——————————————————————————————-

Publicat el 13 de gener de 2015:

Ja s’han fet públics els grups i calendari de joc de la Lliga catalana d’escacs 2015, on la nostra entitat aquest any també participarà amb 2 equips. L’Espluga «A», després d’haver lluitat l’any passat per aconseguir l’ascens i haver-se quedat a les portes, l’ha aconseguit ara de forma inesperada, a causa de la renúncia del Reus Deportiu en aquesta categoria. Així doncs, jugarà a la Primera Categoria Provincial, en un grup amb molta presència d’equips de les Terres de l’Ebre. Malgrat això, els desplaçaments han quedat repartits força bé.

Grup Primera provincial Tarragona

1 Hospitalet

2 Peó Vuit B

3 L’Ampolla A

4 Espluga del Francolí A

5 Calafell

6 La Selva del Camp

7 Amposta A

8 Masdenverge B

9 Flix

10 vacant

D’altra banda, l’Espluga «B» jugarà en un grup molt reduït, format per 4 equips de la zona nord de la província, els quals disputaran una lliga a doble volta.

Grup Tercera provincial Tarragona – A

1 Tarragona B

2 L’Espluga B

3 Sta Coloma Queralt B

4 Valls D

Com a fet a destacar, cal dir que aquest any totes les categories provincials descansen el diumenge de carnaval (15 de febrer). Aquesta jornada, s’ha passat a l’inici de la competició i es jugarà el dia 18 de gener. Creiem que és una bona notícia ja que el diumenge de carnaval sempre és un dia molt complicat per fer les aliniacions. El diumenge 8 de març també serà una jornada de descans per als equips espluguins, ja que la competició a 3a provincial ja ha acabat i a 1a provincial ens ha tocat descansar.

Aquí continuació teniu el calendari, ja us podeu anar anotant les dates i agafant forces, perquè això promet!!!

LLIGA CATALANA D’ESCACS 2015

Equips del Club d’Escacs Espluga de Francolí:

 • Primera categoria provincial: Espluga “A” – 8 jugadors
 • Tercera categoria provincial: Espluga “B” – 4 jugadors

CALENDARI

18 de gener

 • Hospitalet de l’Infant – Espluga “A”
 • Sta. Coloma “B” – Eslpuga “B”

25 de gener

 • Espluga “A” – Amposta “A”
 • Espluga “B” – Sta. Coloma “B”

1 de febrer

 • Masdenverge “B” – Espluga “A”
 • Tarragona «B» – Espluga “B”

8 de febrer

 • Espluga “A” – Flix
 • Espluga “B” – Valls “D”

15 de febrer    –   Descans Delegació de Tarragona (jornada carnaval, avançada al 18 de gener)

22 de febrer

 • Espluga “A” – Peó Vuit “B”
 • Espluga “B” – Tarragona “B”

1 de març

 • L’Ampolla “A” – Espluga “A”
 • Valls “D” – Espluga “B”

8 de març

 • Espluga “A” – descansa

15 de març

 • Espluga “A” – Calafell

22 de març

 • La Selva del Camp – Espluga “A”

Si vols més informació sobre els calendaris complerts de tots els grups de la província CLICA AQUÍ.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *