Joan Amigó rep la insígnia de plata de la Federació Catalana d’Escacs

L’espluguí Joan Amigó Cervelló va ser guardonat amb la insígnia de plata de la Federació Catalana d’Escacs en la passada Festa Catalana que es va celebrar el dia 25 de setembre a Mollet del Vallès.

La insígnia concedida a Amigó vol ser un reconeixement a la seva tasca com a difusor i promotor dels escacs a la Conca de Barberà durant molts anys.

A la mateixa festa, també va ser guardonat el jugador colomí Xavier Vila, per la seva trajectòria i consecució del títol de Gran Mestre Internacional d’Escacs.

Enhorabona a tots dos!

2016 09 25 festa cat 58
Joan Amigó acompanyat pels seus fills.

Carta de Joan Amigó:

Voldria manifestar el meu agraïment a la Federació Catalana d’Escacs pel reconeixement que m’ha atorgat concedint-me aquesta insígnia.

Durant molts anys he dedicat moltes hores a la difusió dels escacs i m’ho he passat molt bé fent-ho.

A l’edat de 7 anys em van regalar un joc d’escacs (peces tornejades en fusta i plegable) i amb ell vaig començar a descobrir aquest apassionant joc. Em van ensenyar a jugar uns cosins que vivien a Barcelona i venien de vacances a l’Espluga. També practicava amb diversos jugadors locals al bar del Casal.

Als 12 anys vaig quedar 4rt en un torneig comarcal que es va jugar a l’Espluga de Francolí.

Durant l’època d’estudiant vaig jugar dos anys el torneig del col·legi dels Salessians de Reus, on estudiava, assolint als 15 anys el sots-campionat i als 16 el campionat. Vaig anar jugant a nivell d’afeccionat fins a l’any 1982, època en la qual treballant a Sarral vaig veure que als bars del poble hi havia molts homes que hi jugaven.

Jugant amb ells i empesos per l’aleshores Delegat Territorial, Anton Adserias, casat a Sarral, es va crear el club de la vila de Sarral, del qual vaig ser secretari fins el 2012 i on vaig tenir la primera llicència federativa.

El 1985/86 es va crear el club de l’Espluga de Francolí, en el qual també vaig participar des d’uns inicis, essent el seu primer president, càrrec que vaig ocupar fins el 2002. Després he format part sempre de la junta directiva del club.

Al mateix temps, he participat com a jugador en els següents clubs:

  • C.E. Sarral : 1982/83 i 1983/84
  • C.E. Montblanc: 1984/85 i 1985/86
  • C.E. Espluga de Francolí: 1986 fins l’actualitat.

Durant tots aquests anys he desenvolupat tasques de formació a les escoles i als clubs de Sarral i l’Espluga de Francolí.

Actualment, un dia a la setmana col·laboro fent classes com a voluntari al C.E. Espluga de Francolí.

També he participat i fomentat iniciatives de torneigs per promoció dels escacs, tant a nivell local com comarcal (25 edicions del Campionat absolut de la Conca de Barberà, 6 edicions del torneig de Joves Jugadors (Local i Comarcal) i 2 edicions de l’Open Espluguí per a Joves Jugadors).

Com a jugador, sempre he anat participant en les competicions que s’han fet al territori, tant individuals com per equips. A títol individual, m’ha fet molta il·lusió haver guanyat el campionat absolut de la Conca de Barberà en 5 ocasions i obtenir el sots-campionat 4 vegades. Aquest torneig sempre m’havia agradat molt perquè ajudàvem a promocionar els escacs a la comarca i jugàvem junts grans i petits.

Una de les meves aficions, també relacionada amb aquest esport, és col·leccionar jocs d’escacs. Actualment en tinc més de 80, de diferents països, que mostren que aquest joc és conegut arreu del món i cada país hi posa la seva pinzellada en el disseny de les peces.

Espero poder practicar durant molts anys més aquest esport que, actualment, que estic jubilat, m’ajuda a omplir el meu temps lliure. D’altra banda, em satisfà molt poder transmetre als més petits els meus humils coneixements i, d’aquesta manera, ajudar a créixer el club i els escacs tarragonins i catalans.

Moltes gràcies,

Joan Amigó Cervelló

Club d’Escacs Espluga de Francolí