2ª Concentració d’Escacs Base 2023

El passat 22 i 23 d’abril, es va celebrar a l’Alberg Xanascat l’Espluga de Francolí la 2a concentració d’Escacs Base que organitza la Federació Catalana per a escaquistes de les categories sub-8 a sub-12. La participació va ser un èxit, tenint en compte que hi van assistir 30 infants només d’aquestes tres categories. En aquesta edició el Club d’Escacs l’Espluga de Francolí va ser representat per la jugadora Lola Fernández Alhama, de 7 anys.


Les jornades es van dissenyar per tal d’oferir franges de joc i lleure en un espai idoni com és l’alberg, combinades amb sessions de classes magistrals de tecnificació per part de grans entrenadors experimentats i altament qualificats com són el GM Josep Oms, el GM Viktor Moskalenko, el MC Daniel Leiro i el nou director d’Escacs Base; MI, José Sequera.


Els acompanyants van poder aprofitar mentrestant, per sortir a descobrir l’entorn natural de l’alberg, el Monestir de Poblet; visitar l’Espluga de Francolí i fins i tot gaudir d’alguns dels actes de la Setmana Medieval de Montblanc; tot i que alguns van preferir destinar el temps que la canalla estava ocupada per jugar unes partidetes a escacs.


El diumenge després de l’última sessió d’entrenament es va disputar un torneig de ràpides entre tots els participants a la concentració; fet que va permetre trobar-se i jugar tots amb tots, ja que durant els entrenaments els joves jugadors van ser distribuïts per edats i nivells.


Els participants i els acompanyants valorem les jornades molt positivament, en especial pel tracte rebut, però també pel que fa a l’organització; per la qualitat de les classes impartides oferint la possibilitat de gaudir de tots els entrenadors, i per l’ambient que allà es va generar entre els infants; que ha fet que molts participants verbalitzin que ja volen apuntar-se a la propera concentració.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *