Ct. de Catalunya per edats individual 2014

Del 12 al 17 d’abril, es va celebrar a la Pineda el Campionat de Catalunya d’edats, que va comptar amb la presència de 5 jugadors del Club d’Escacs Espluga. Els cinc jugadors; Pau Roca, Mar Ferrete, Maria Ibarz, Gerard Forns i Flavius Anca, participaven per primera vegada en el campionat, així doncs; els nervis i l’emoció estaven garantits. L’objectiu principal pels nostres escaquistes, a banda de passar uns dies divertits, era habituar-se al ritme de joc i al nivell competitiu que es donen en aquest tipus de campionats.

L’organització va planificar moltes activitats per a escaquistes i monitors, i les instal·lacions de l’Hotel Palas II oferien tot el necessari per competir amb totes les comoditats i poder divertir-se en acabar les partides, de manera que l’excel·lent ambient que allí es va generar, va captivar els nostres jugadors, que desitgen poder tornar a participar en les properes edicions.

En la categoria sub-8 participaven 65 jugadors, representant-nos la Mar Ferrete i enparticipants sub-8 amb pares i Albert Sanahuja Pau Roca, que van jugar 7 rondes, acabant amb 2 i 3 punts respectivament, en 58a i 50a posició. El campionat en aquesta categoria lliurava quasi cada ronda anècdotes divertides, i fins i tot lliçons d’esportivitat; com quan un escaquista demana a l’àrbitre aturar el temps per a què el seu rival pugui anar al lavabo, empatitzant amb ell enlloc d’aprofitar-se de les circumstàncies. 

Les categories sub-10 i sub-12 jugaven un total de 9 rondes, de manera que l’estada durava 5 dies, a diferència de la categoria sub-8 que es concretava en 3 dies. En la categoria sub-10 hi participaven 82 escaquistes, on ens representava la Maria Ibarz, que va aconseguir 4’5 punts, acabant en 44a posició. La categoria sub-12 comptava amb en Gerard Forns i en Flavius Anca, que van aconseguir 2’5 punts en Gerard, i 2 en Flavius. Participants sub-10 i sub-12 amb Anna Alhama

Tots els jugadors van familiaritzar-se amb l’ambient de competició, amb la disciplina i actituds pròpies dels escaquistes, amb les normes del joc, demostrant haver realitzat un aprenentatge significatiu i essent capaços de guanyar i perdre amb esportivitat; respectar els rivals, analitzar partides i aprendre dels errors comesos, per millorar en les properes rondes.

Els jugadors van estar acompanyats durant la competició per Anna Alhama, la qual va exercir de delegada de la nostra entitat. D’altra banda, Albert Sanahuja i Joan Amigó també van desplaçar-se al torneig diversos dies per tal d’ajudar en l’anàlisi i preparació de partides als participants espluguins.

Des del Club d’Escacs esperem poder participar en les pròximes edicions del campionat amb més representants espluguins i consolidar i millorar la participació dels nostres jugadors.

Per acabar, volem felicitar els nostres petits escaquistes pels seus èxits durant la temporada, i agrair a les seves famílies el recolzament i participació en les activitats.

 

Anna Alhama

 

Crònica prèvia

5 espluguins participaran al Ct. de Catalunya per edats que es disputarà del 12 al 17 d’abril: Mar Ferrete i Pau Roca a la categoria sub-8, Maria Ibarz a la categoria sub-10 i Gerard Forns i Flavius Anca a la categoria sub-12.

Els més petits (sub-8), jugaran del 12 al 14 d’abril, mentre que la resta de categories tindran competició del 12 al 17 d’abril.

El lloc on es durà a terme el torneig és l’Hotel Palas Pineda (La Pineda), el qual durant aquests dies aplegarà unes 800 persones del món dels escacs, entre jugadors i acompanyants.

Podeu seguir els resultats de la competició al següent enllaç:  RONDES I CLASSIFICACIONS DEL TORNEIG   (cal clicar la categoria i ronda que es desitgi consultar).

Podeu trobar tota la informació del torneig i seguir partides en directe a la pàgina web de la FCE   clica aquí

 

Galeria d’imatges 

(Fotografies fetes per Anna Alhama i la Federació Catalana d’Escacs).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *