Ct. per edats del Camp de Tarragona 2015 – BRÀFIM

Els espluguins Eduard Trullols i Òscar Fortuny es proclamen campió i sots-campió sub-10 al Ct. d’escacs per edats del Camp de Tarragona.

Un total de 12 espluguins van finalitzar la competició aconseguint molt bons resultats en aquesta fase prèvia del Ct. de Catalunya d’escacs per edats.

Durant els dies 21 i 28 de febrer i 7 de març, es va disputar a Bràfim (Alt Camp), el Campionat de Catalunya per Edats del Camp de Tarragona en les categories sub-8, sub-10, sub-12, sub-14, sub-16 i sub-18, jugant-se 2 partides cada dia, en un total de 6 rondes.

El Club Escacs Espluga va inscriure un total de 14 jugadors en un principi, a les categories següents:

•    4 a la categoria sub-8, d’un total de 36 inscrits.
•    5 a la categoria sub-10, d’un total de 43 inscrits.
•    3 a la categoria sub-12, d’un total de 37 inscrits.
•    2 a la categoria sub-14, d’un total de 18 inscrits.

En aquest campionat hi havia jugadors de Tarragona, Reus, Valls, Salou, Alcover, Torredembarra, Picamoixons, Constantí, El Pla de Santa Maria, La Selva del Camp, Vilaseca, Sta. Coloma de Queralt, Bonavista i Cambrils entre altres.

El campionat va servir perquè els jugadors adquirissin experiència jugant partides amb altres nens de la seva edat i d’altres poblacions, en un format de partida amb 61 minuts de rellotge per a cada jugador. Aquest és un campionat que permet que els nens practiquin amb nens de nivell similar i diferents dels que juguen habitualment totes les jugades apreses a les classes que fa el C.E. Espluga.

Els jugadors del C.E. Espluga van fer en general un bon paper en les diferents rondes, tot i que alguns no van poder disputar totes les partides per incompatibilitat amb altres activitats. Tots ells van puntuar i molts van millorar els resultats dels anys anteriors.

–    En la categoria sub-8, Marc Amill va fer 4 punts, els mateixos que el 3er classificat, però va acabar 6è en el sistema de desempat. Anton Tarès va fer 3,5 punts per acabar 9è, Mar Ferrete va fer 2 punts acabant 21ena i Miquel Mas va fer 2 punts acabant 23è.

–    En la categoria sub-10 és on es van obtenir-se els millors resultats. En el seu primer any a la categoria, Eduard Trullols es disputava a l’última ronda amb 4,5 punts el primer lloc amb el també espluguí Òscar Fortuny, amb 5 punts, el qual havia guanyat les 5 partides anteriors exhibint un molt bon nivell de joc i essent el líder en solitari del Campionat. Finalment i després d’una bona partida de tots 2 jugadors de l’Espluga, va guanyar Eduard Trullols, el qual amb 5,5 punts va quedar 1er de la categoria, mentre que Òscar Fortuny va quedar 2n gràcies a tenir millor sistema de desempat que el 3er classificat. També Mark Antonio Ionica va quedar 11è amb 4 punts i Arnau Pérez 14è amb 3 punts. Eduard Trullols i Òscar Fortuny seran els representants del Camp de Tarragona en el Campionat de Catalunya per edats que es celebrarà a l’Ametlla de Mar del 28 de març al 2 d’abril de 2015.

–    En la categoria sub-12 la Maria Ibarz, després d’encapçalar la classificació durant les 4 primeres rondes, no va poder mantenir el bon nivell de resultats i va perdre per temps amb el 1er classificat en la 5ena ronda. Tampoc va poder puntuar en l’última partida, quedant en 4rt lloc amb 4 punts, essent la 1ª en la classificació femenina i optant a representar Tarragona al Campionat de Catalunya. L’altre espluguí de la categoria va ser Josep Pérez, que va millorar la classificació de l’any anterior quedant 19è amb 3 punts.

–    Finalment arribem a la categoria sub-14, on el nivell dels jugadors és molt alt i costa molt poder fer punts. Els nostres jugadors Alex Manole i Gerard Forns van fer 2,5 i 2 punts respectivament, quedant 11è i 15è en la classificació final.

CLASSIFICACIONS FINALS:

JORNADA 3:

L’actuació dels espluguins que han participat al Ct. per edats ha estat excel·lent. Eduard Trullols i Oscar Fortuny han quedat 1r i 2n respectivament a la categoria sub-10, mentre que Maria Ibarz ha quedat 4a a la categoria sub-12. A banda d’aquests jugadors, però, n’hi ha hagut molts d’altres que han aconseguit molt bons resultats i en general han mostrat un bon nivell de joc.

Durant els propers dies publicarem la crònica final del torneig, amb informació més detallada. De moment, us deixem algunes fotografies i les classificacions finals.

CLASSIFICACIONS FINALS:

El Ct. de Catalunya es disputarà a l’Ametlla de Mar durant les vacances escolars de setmana santa.

JORNADA 2:

El dia 28 de febrer s’han disputat les rondes 3 i 4 del ct. per edats del Camp e Tarragona. Els resultats han estat força favorables per als espluguins, els quals ocupen bones posicions en la classificació provisional.

Aquest cop, l’organització ha millorat respecte la setmana passada (puntualitat en l’inici de la ronda i obertura d’una sala d’anàlisi).

Com a novetat de la jornada, cal destacar que els espluguins han estrenat equipació: unes boniques samarretes de color verd que fan se’ls pugui reconèixer la mar de bé amb un cop d’ull. Per a la propera jornada queda pendent la foto de grup!

La Federació Catalana d’Escacs ha publicat la circular referent a la següent fase del torneig: el Ct. de Catalunya per edats. Si desitgeu més informació CLIQUEU AQUÍ.

 

JORNADA 1:
web-sala-BRÀFIM

El dia 21 de febrer es van jugar les 2 primeres rondes del Ct. individual per edats a Bràfim. En total hi participen 12 espluguins, els quals van tenir un bon inici de torneig en general, i van assistir-hi acompanyats dels seus pares i mares.

Pel que fa al nivell organitzatiu, va ser una jornada amb moltes coses a millorar: va començar 45 minuts tard a causa de la manca de rellotges, l’espai era força reduït i no hi havia sala d’anàlisi… Esperem que l’organització hagi pres nota i la propera jornada millori la situació.

Podeu consultar tots els resultats del torneig al següent enllaç: http://www.chess-results.com/tnr162138.aspx?lan=9

NOTÍCIA PRÈVIA:

Bràfim acollirà el Ct. per edats del Camp de Tarragona durant els dies 21, 28 de febrer i 7 de març de 2015 a la tarda.

Durant els propers dies es poden tramitar les inscripcions (si sou membres del C.E. Espluga, ens ho heu de comunicar i ho farem a través del club).

Podeu trobar més informació a la pàgina web de la FCE, clicant AQUÍ.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *