Escacs i confinament

Els escacs han estat l’únic esport que s’ha pogut continuar jugant online mitjançant alguna de les plataformes que hi ha tipus chess.com, chess24 o lichess. Aquestes plataformes permeten jugar a 2 jugadors que es trobin a distancia, mitjançant una tablet, un ordinador o un mòbil i una connexió a internet. llavors es canvien les peces reals, de plàstic o fusta per un taulell digital on mourem les peces amb el ratolí de l’ordinador o marcant amb el dit. També hi ha un rellotge que t’indica el temps que et queda per jugar. En les partides online el més habitual és fer partides ràpides i les més comuns són de 3 min o 5 min.


Durant aquests mesos no s’han pogut dur a terme tots els campionats que estaven programats, com el Campionat per edats, amb participació de joves jugadors del CE Espluga, que s’havia de celebrar a La Pineda ( Vila-seca ) o una ronda a l’Espluga del Memorial Calbet que hagués portat més de 100 escaquistes de la provincia de Tarragona al nostre poble. 

Per tal de mantenir la pràctica i l’afició pels escacs, s’han organitzat a través dels diferents clubs i també de la Federació Catalana d’Escacs, diversos campionats online.

El CE Espluga hi ha participat amb diversos jugadors en tots ells:

  • 1r Campionat de Catalunya d’edats Online 2020 a la plataforma online chess24 amb la participació de 530 esportistes de tot Catalunya participant des del seu ordinador.  
  • Campionat » Quedat’ t a casa» per a jugadors federats, o sigui que ja juguen en algun club i tenen fitxa en categories sub12 i sub18.
  • Campionat «Escacs a l’escola» per a tots els jugadors i en categories sub8, sub10, sub12 i sub14.
  • Campionat Espluga Arena amb la participació de 14 jugadors i amb gent de Santa Coloma de Queralt.
  • Vespre de Ràpides Arena organitzat pel CE Tarragona.
  • Campionat sub14 de Tarragona, organitzat pel CE Tarragona.
  • Campionat «Jo em corono» per a la recaptació de fons per ajudar la iniciativa de L’equip de metges i investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.
  • Torneig XIII Memorial Enrique Playán organitzat pel CE Monzón, es participa online  amb un equip combinat de la Conca de Barberà format per 8 jugadors de l’Espluga i 7 de  Montblanc .

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *