Activitats del CE Espluga durant el mes de juliol de 2020

Aquest mes de juliol, tot i les restriccions imposades  pel protocol del Covid 19, s’han pogut celebrar de forma presencial, un parell d’esdeveniments d’escacs.

El primer es va celebrar a Valls el dimecres 15 de juliol, era la 6ª Edició del Escac i Mat, torneig obert d’escacs fins a 18 anys, on van pendre part un parell de jugadors del CE Espluga , l’Arnau i l’Eduard Trullols. Aquest torneig va servir per poder seure davant un taulell i jugar amb un oponent físic, després de mesos de fer-ho de forma virtual en els diferents torneigs on-line que s’han jugat.

Tots els nens van jugar amb mascareta, no es podien donar la mà i calia netejar-se les mans a l’inici de cada ronda, també les distancies entre taules s’havien de mantener.

L’altre va ser dins els actes de la Festa Major de L’Espluga 2020, seguint la tradició de cada any, el Club Escacs Espluga, sempre organitzava un petit campionat de partides ràpides als Jardins del Francolí.

Aquest any, però degut al Covid, es va pensar en recuperar un antic format que ja s’havia fet altres anys per la Festa Major, les partides simultànies.

Aquest format evita anar canviant de taula, de jugadors i de rellotges, fet que implicaría una major logística de neteja. Els jugadors van portar la mascareta en tot moment, i per la disposició de les taules en forma de cercle, es van poder mantener les distàncies tota l’estona.

Les partides simultànies les realitza un sol jugador, que acostuma a tenir un nivell d’escacs superior al de la resta de jugadors, i que s’enfronta de manera simultània a diversos jugadors.

Els taulers són habitualment col·locats formant un gran cercle o quadrat, i qui dóna les simultànies camina per la part interior anant de tauler a tauler en un ordre regular pre-establert. Cada participant espera que el jugador arribi al seu tauler per a fer la seva jugada. Quan cada partida acaba, normalment el participant no és reemplaçat per un altre, de manera que cada vegada hi ha menys partides en marxa. A la majoria d’exhibicions, el jugador condueix les blanques en totes les partides.

El jugador que les va realizar a la Festa Major va ser l’espluguí Albert Sanahuja amb una puntuació ELO de 2.200 punts i es va enfrontar a 12 jugadors del CE Espluga i 2 jugadors que es van apuntar per mail. D’aquestes 14 partides, en va guanyar 10 i va fer 4 taules o empats. Ja feia dies que no ens podíem trobar en cap torneig, ni campionat i tots els participants van agrair, aquest format i poder disfrutar una estona dels escacs.

Finalment també es va comentar que a partir de l’any vinent, en les condicions normals de joc, es tornaria a l’antic format i aquest torneig de Festa Major passaria a dir-se Memorial Joan Amigó en record del qui va ser fundador i president durant molts anys del CE Espluga.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *