EnroCA’T

Durant els mesos d’abril i maig i fins el 12 de juny de 2021 i durant 10 dissabtes, s’està disputant on-line i a través de la plataforma Lichess el campionat “EnroCA’T”, un campionat d’escacs individual i per equips organitzat pel CE Mollerussa de les categories sub16/ cadet o inferior.  Aquest campionat es obert a jugadors no federats i jugadors federats en fase de promoció.

Cada sessió dura 90 minuts i es juga amb la modalitat de 5 minuts més 3 segons d’increment. Després de cada sessió es van acumulant els punts que cada jugador obté en el campionat, i per la classificació final es sumen les 7 millors puntuacions de cada jugador.

Aquest campionat està pensat per fomentar els escacs a les escoles, instituts i centres socials, fet pel qual  no es podia formar equips amb jugadors federats en un club.

Tot i això vam animar i gestionar a través del Club inscriure els joves jugadors que juguen al Club per tal de poder jugar i poder fer algunes partides per no perdre la pràctica. Tenim un jugador del col·legi Vedruna, l’Arnau Trullols i 5 jugadors a l’institut Joan Amigó: la Jana Sánchez, la Laia Milla, el Jan Ibarz, el Bernat Milla i l’Eduard Trullols.

Les inscripcions per equips les havien de fer els Consells Comarcals de cada centre. Des del CE Espluga vam intentar que el Consell Esportiu de la Conca de Barberà, fes la inscripció de l’equip de l’institut ‘Joan Amigó’ per tal de poder jugar com un equip i optar als premis per equips, però no va ser possible, tot van ser pegues i problemes. Ens volien cobrar una fitxa federativa per jugador per jugar un campionat gratuït i des de casa de cadascú, tot i que l’organització del campionat també s’hi va posar en contacte, i els va aclarir les condicions del campionat, no hi va haver manera de convèncer-los i finalment no vam poder fer un equip.

Molts altres col·legis i instituts d’altres comarques no han tingut aquest problema i poden jugar, hi ha equips de Guissona, Amposta, Mollerussa, Torregrossa, Tremp, Lleida, Alcanar, Cervera,…

En la primera ronda del 10 d’abril van jugar:

  • 245 jugadors
  • Es van disputar 1.161 partides
  • I es van fer 63.706 moviments

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *