I Memorial Joan Amigó

El dia 28 de juliol a les 19h als jardí dels Francolins del Casal s’ha disputat el «Torneig d’Escacs de la Festa Major 2021 de l’Espluga de Francolí- I Memorial Joan Amigó». Aquest any des de la junta del Club Escacs Espluga de Francolí ens havíem plantejat tornar a fer un torneig presencial per tornar a veure els jugadors i poder tenir la sensació d’enfrontar-se cara a cara i no de manera virtual com hem fet durant tot l’any i a diferencia de l’any passat, que per culpa de les restriccions de la pandèmia, vam haver d’optar per un format de partides simultànies. Aquest fet també va fer que no poguéssim iniciar l’any passat el reconeixement al que fou fundador i primer president durant molts anys, Joan Amigó i Cervelló. I per això aquest any amb aquest torneig hem volgut fer l’homenatge que havíem anunciat i hem anomenat al torneig Memorial Joan Amigó en la seva 1ª edició, ara esperem poder repetir-ho cada any. El torneig era obert a tots els jugadors que volguessin jugar, federats i no federats, i l’únic requisit era que s’inscriguessin prèviament al mail del club o comunicant el nom i un contacte prèviament, per tenir a tothom localitzat. A més calia jugar amb mascareta, fer desinfecció de mans a l’entrada als jardins i abans de cada partida i mantenir les taules amb la distancia de seguretat. Finalment es van apuntar un total de 29 jugadors de diferents localitats, on els jugadors de l’Espluga amb 14 eren majoritaris, seguien els de Montblanc amb 7, 2 de Barcelona, 2 d’Amposta, 2 de Santa Coloma de Queralt, 1 de Reus i 1 de Sant Quirze del Vallès.

El torneig era en format a 7 rondes i a partides de 5 minuts amb increment de 3 segons a cada jugada. El guanyador Absolut del torneig ha estat Jordi Amigó del CE Sta Coloma amb 6 punts. El guanyador Sub-18 del torneig ha estat David Galán de Sant Quirze del Vallès amb 5,5 punts. El guanyador Sub-14 del torneig ha estat Eric Fontanet d’Amposta amb 4 punts. El guanyador Sub-10 del torneig ha estat Arnau Trullols del CE Espluga amb 4 punts.

L’experiència amb tots els jugadors va ser molt positiva i tothom va agrair molt poder gaudir d’unes partides d’escacs, a l’aire lliure en un entorn tan agradable com el jardí dels Francolins, després de tan temps sense poder fer-ho.Esperem poder tornar-hi l’any vinent.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *