III Memorial Joan Amigó 2023

Record de participació en el torneig d’escacs de la Festa Major de l’Espluga de Francolí, » III Memorial Joan Amigó», en homenatge al que fou fundador i president durant molts anys del Club Escacs Espluga.


Com cada any, i aquesta es la 3era edició, s’ha celebrat dins els actes de la Festa Major de l’Espluga, el torneig de partides ràpides, amb una molt bona participació. L’increment ha estat notable, passant de 29 jugadors/es l’any 2021, el primer després del Covid, a 40 jugadors/es l’any passat,i aquest any hem batut novament el record , amb un total de 66 inscrits, dels quals 12 eren jugadores.

La majoria han sigut locals amb un total de 18 jugadors/es, també els altres clubs de la Conca com el Montblanc amb 11 jugadors/es i el Santa Coloma amb 8 jugadors han fet les majors aportacions, però hi ha hagut participants de moltes poblacions, 4 del Cerap Riudoms, 3 de Sant Quirze del Vallès, 3 de Reus,i de Tarragona, Constantí, Vic, Gandesa, Hospitalet de l’Infant, Valls, Lleida, fins i tot 2 jugadores del Alcalà de Henares.


El torneig es va disputar a 8 rondes pel sistema suís d’emparellament i en la modalitat de 5 minuts per partida amb un increment de 3 segons per jugada.


El guanyador del torneig amb 7,5 punts va ser Josep Oms un Gran Mestre de Lleida, el van acompanyar al podi, Jordi Amigó amb 7 punts, jugador de l’Espluga que juga al Santa Coloma i tercer Aaron Alfonso del CE Tarragona amb 7 punts.

Els premis per edats van correspondre a:

– Lola Fernández del CE Espluga com a millor sub8 

– Henoc Güell del CE Montblanc com a millor sub10

– Arnau Trullols del CE Espluga com a millor sub12

– Nil Tortajada del Cerap Riudoms com a millor sub14

– Miquel Mas del CE Espluga com a millor sub16.

També es va fer un accèssit al millor espluguí classificat que va ser per Eduard Trullols.


Aprofitant que era un dia on s’havien reunit la majoria de jugadors/es del club, es va celebrar, als mateixos Jardins Francolins un sopar de fi de temporada amb les famílies i amics que es van voler ajuntar per passar una bona estona i parlar dels escacs.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *