Lliga Catalana d’Escacs 2014

7a JORNADA:

L’equip «B» s’ha desplaçat a Reus per jugar contra l’equip de la ONCE (jornada aplaçada el dia de carnaval a la 3a categoria). El resultat ha estat de 3,5 a 0,5 a favor de l’equip reusenc, el qual estava format per gent experimentada. Els joves jugadors espluguins, els quals jugaven per primer cop contra invidents, ho han fet d’allò més bé i han col·laborat en tot moment per al bon desenvolupament de les partides. A continuació podeu veure unes imatges del matx.

Els jugadors han estat Àlex Manole (0,5), Gerard Forns (0), Josep Pérez (0) i Arnau Pérez (0).

20140316_095155 20140316_095054 20140316_095129

6a JORNADA:

Jornada de desencís per als nostres equips: l’Espluga «A», formada pels 6 primers jugadors de la llista de forces, s’ha quedat a les portes de l’ascens a la primera categoria provincial després de perdre amb La Selva per la mínima (2,5 a 3,5). Els espluguins han encarat el matx amb bones partides i tot feia preveure que acabaria amb la victòria dels eslpuguins, però els nervis han passat factura i han fet que hi haguessin errors que han capgirat el resultat de les partides.

Els jugadors han estat Albert Sanahuja (0,5), J.M. Guasch (1), Joan Amigó (0), Gerard Moreno (0), Miquel Trullols (1) i Joan Delgado (0).

Classificació final del grup de Segona Categoria Provincial:

  1. Calafell (7 punts)
  2. La Selva del Camp (6 punts)
  3. L’Espluga de Francolí (5 punts)
  4. Duesaigües (4 punts)
  5. La Bisbal del Penedès (2,5 punts)
  6. Constantí (2 punts)
  7. Montblanc (1,5 punts)

L’Espluga «B» tampoc ha pogut aconseguir la victòria davant el Valls «D» i ha perdut per 1,5 a 2,5.

Els espluguins han estat Llorenç Sanahuja (0), Josep M. Isern (1), Joan Isern (0) i Àlex Manole (0,5).

Aquesta era l’última jornada de lliga per a l’equip A, el qual s’ha classificat finalment en 3a posició al seu grup.L’equip B encara haurà de jugar la jornada que es va aplaçar el dia de carnaval, davant l’equip de la ONCE de Reus, el proper diumenge.

La novetat d’aquesta 6a jornada de lliga va ser que es va estrenar el nou local de l’entitat a les instal·lacions del Casalet, el qual s’inaugurarà de forma «oficial» properament ja que encara falta acabar de polir alguns detalls.

Podeu consultar tota la informació sobre la lliga catalana (actes, variació d’elo…) clicant aquí: INFORMACIÓ LLIGA CATALANA

***********************************************************************************************************************

5a JORNADA:

El primer equip ha aconseguit la victòria en el seu desplaçament a La Bisbal, en una jornada que es preveia complicada degut al fet que l’equip comptava amb baixes importants. Malgrat això, les partides s’han encarat bé i s’ha pogut guanyar el matx per 2-4.

2014-febrer-155-web-equip-a-la-bisbal 2014-febrer-159-web-equip-a-la-bisbal

L’equip espluguí ha estat format per J.M. Guasch (0,5), Joan Amigó (1), Anton Plana (1), Marta Amigó (0,5), Jordi Masalias (0) i Àlex Manole (1).

Aquesta victòria deixa l’equip «A» amb opcions d’ascens de categoria; per aconseguir-ho hauria de guanyar l’última partida davant La Selva del Camp (equip el qual també opta a l’ascens).

L’equip B, format per nens i nenes, s’ha desplaçat per jugar contra l’Escola d’Escacs Salou i no ha aconseguit puntuar. Les partides han estat difícils per als eslpuguins i el resultat ha estat un 4-0, fruit de l’experiència dels jugadors de Salou. Els joves espluguins han estat Oscar Fortuny, Maria Ibarz, Arnau Pérez i Mak Antonio Ionica.

***********************************************************************************************************************

4a JORNADA:

L’espluga «A» ha guanyat el Constantí per 5 – 1 , mentre que l’Espluga «B» ha perdut amb el Valls «C» per 0 – 4.

L’equip «A» ha obtingut una còmoda victòria davant un constantí que només s’ha presentat amb 4 jugadors. D’altra banda, el Valls ha vingut amb una aliniació de jugadors experimentats que s’han imposat al nostre equip B amb relativa facilitat.

Els jugadors espluguins que han jugat en aquesta jornada són:

  • Espluga «A»: Albert Sanahuja (0), J.M. Guasch (1), Joan Amigó (1), Miquel Trullols (1), Joan Delgado (1), Anton Plana (1).
  • Espluga «B»: Jordi Masalias (0), José Luís Henares (0), Àlex Manole (0) i Flavius Anca (0).

***********************************************************************************************************************

3a JORNADA:

Els equips espluguins no han pogut aconseguir la victòria en la 3a jornada de lliga, davant els equips del C.E. Calafell.

El primer equip de l’entitat ha començat amb bon peu i encarant bé les seves partides, la qual cosa ha fet crear bones expectatives de cara a aconseguir un bon resultat final del matx, però com ja diu el refrany… no es pot dir blat fins que no és al sac i ben lligat! Les errades han passat factura en algunes partides i els rivals no han perdonat.

  • El resultat final ha estat:  Calafell «A» 4 – Espluga «A» 2.

Albert Sanahuja (1), J.M. Guasch (0,5), Joan Amigó (0), J.A. Delgado (0), Llorenç Sanahuja (0,5), Anton Plana (0).

L’Espluga «B» ha començat el matx amb un punt al sac, ja que el 4t tauler del Calafell ha quedat vacant i ha deixat el jove Àlex Manole sense poder jugar.

Les partides han estat molt disputades, però els espluguins no han aconseguit guanyar malgrat arribar a tenir bones posicions. Anna Alhama ha aconseguit entaular la seva partida sense problemes, mentre que Henares ha perdut, seguit de Marta Amigó, la qual  ha vist com se li escapava el punt després de cometre una greu errada quan li quedaven pocs minuts de temps.

  • El resultat final ha estat:  Calafell «B» 2,5 – Espluga «B» 1,5.

Marta Amigó (0), Anna Alhama (0,5), J.L. Henares (0), Àlex Manole (1).

Calafell "A" - Espluga "A" Calafell "B" - Espluga "B" Calafell, 9 de febrer de 2014
Podeu consultar tots els resultats de la lliga i les actes dels partits a l’enllaç que teniu a continuació. Els equips del nostre club estan als grups Segona Prov. TGN (1) i Tercera Prov. TGN (1):

RESULTATS I ACTES DE LA LLIGA CATALANA

El diumenge vinent, 16 de febrer, els dos equips de l’entitat juguen a l’Espluga a les 9:30h, contra el Constantí i el Valls «C». El local està per confirmar, ja que no podrà ser a l’antic hospital.

***********************************************************************************************************************

2a JORNADA:

La segona jornada del campionat va ser bona per als equips de la nostra entitat, ja que ambdós van aconseguir guanyar els seus respectius matxs.

Els resultats van ser:

  • Espluga «A» 4 – Ateneu de Duesaigües 2 

Albert Sanajua (1), J.M. Guasch (1), Joan Amigó (0,5), Joan Delgado (0,5), Llorenç Sanahuja (0) i Eduard Baldrich (1).

  • Espluga «B» 3,5 – El Pla de Sta. Maria 0,5

Joan Isern (1), Flavius Anca (0,5), Gerard Forns (1)i Maria Ibarz (1).

***********************************************************************************************************************

1a JORNADA:

Els nostres equips comencen amb bon peu la lliga d’aquest any. L’Espluga «A» va guanyar al Montblanc per 5,5 a 0,5, mentre que l’Espluga «B» va aconseguir un empat a La Bisbal del Penedès.

Coincidint amb un cap de setmana de fira a la nostra vila (a la qual la nostra entitat hi va ser present amb un estand), el primer equip de l’entitat (format per Albert Sanahuja, Josep M. Guasch, Joan Amigó, Miquel Trullols, Anton Plana i Eduard Baldrich) va desplaçar-se al local del C.E. Montblanc i va aconseguir una contundent victòria per 5,5 a 0,5. Anton Plana va firmar unes taules, mentre que la resta d’espluguins van endur-se el punt de la partida.

L’equip «B» va desplaçar-se a La Bisbal del Penedès amb només 3 jugadors a causa d’una baixa d’última hora per malaltia. Tot i així, van aconseguir un empat davant d’un equip molt experimentat. Els jugadors espluguins van ser Sorin Anca (1), Alex Manole (1) i Flavius Anca (0).

Podeu consultar tots els resultats de la lliga i les actes dels partits a l’enllaç que teniu a continuació. Els equips del nostre club estan als grups Segona Prov. TGN (1) i Tercera Prov. TGN (1):

RESULTATS I ACTES DE LA LLIGA CATALANA

La propera jornada, diumenge 2 de febrer, els 2 equips juguen a casa al es 9:30h, contra el Duesaigües i El Pla de Santa Maria respectivament. Us hi esperem!!!

2014-febrer-003-web

***********************************************************************************************************************

CRÒNICA PRÈVIA AL TORNEIG – CALENDARI:

Aquest any la lliga comença el dia 25 de gener i la nostra entitat hi participa amb 2 equips, a 2a i 3a categoria provincial.

Tots els enfrontaments començaran a les 9:30h. i el nostre local és a la 2a planta de l’Antic Hospital. Els equips de 2a categoria estan formats per 6 jugadors, mentre que els de 3a categoria són de 4 jugadors.

Cada jugador disposa de 90 minuts inicials més 30 segons adicionals per cada jugada que realitzi i les partides són obertes al públic.

El calendari de partides corresponent als equips de la nostra entitat és el següent:

Ronda 1:   26 de gener

  • Montblanc – Espluga A
  • Bisbal B – Espluga B

Ronda 2:   2 de febrer

  • Espluga A – Duesaigües
  • Espluga B – El Pla de Sta. Maria

Ronda 3:   9 de febrer

  • Calafell A – Espluga A
  • Calafell B – Espluga B

Ronda 4:   16 de febrer

  • Espluga A – Constantí
  • Espluga B – Valls C

Ronda 5:   23 de febrer

  • La Bisbal – Espluga A
  • Escola d’Escacs Salou C – Espluga B

Ronda 6:   2 de març

  • Descans  Espluga A
  • Descans – jornada aplaçada pel dia 16 de març – Espluga “B”

Ronda 7:   9 de març

  • Espluga A – La Selva del Camp
  • Espluga B – Valls D

Ronda 8:  16 de març

Es jugarà la ronda del dia 2 de març aplaçada a causa del carnaval.

  • ONCE Reus – Espluga B

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *